Deze website maakt gebruik van cookies om de website en het gebruiksgemak te verbeteren. Voor meer informatie klik hier.
Paul Broholm directeur  - Theodoor Gilissen Bankiers Investments

DJ Sustainability Index tegen lage kosten

Beleggen in een duurzame index, en dat tegen lage kosten, is mogelijk. Maak kennis met de unieke duurzame indexfondsen van Theodoor Gilissen.

Onze duurzame indexfondsen volgen de verschillende Dow Jones Sustainability indices. Deze indices hanteren het ‘best-in-class’-principe. Alleen de meest duurzame ondernemingen binnen een sector worden in de indices opgenomen. Vrijwel alle sectoren zijn vertegen­woordigd. Ondernemingen in de alcohol- en tabaksproductie komen niet in aanmerking voor opname. Hetzelfde geldt voor ondernemingen in de wapen- en gokindustrie.

Deze fondsen streven ernaar het rendement van de specifieke Dow Jones Sustainability Index ex all* zo dicht mogelijk te benaderen.

* Ex all betekent dat de sectoren alcohol, tabak, gokindustrie en wapenhandel zijn uitgesloten.

Hoogste duurzaamheidsscore van Morningstar

Wij zijn er trots op dat al onze duurzame fondsen de hoogst mogelijk duurzaamheidsscore hebben van Morningstar. Paul Broholm (directeur Theodoor Gilissen Investments): “Wij zijn blij dat Sustainalytics en Morningstar, twee onafhankelijke partijen, onze fondsen de hoogste duurzaamheidsscore hebben gegeven. Dit is een bevestiging dat de weg die wij meer dan tien jaar geleden zijn ingeslagen waarbij van duurzaam beleggen wordt gecombineerd met de voordelen van indexbeleggen een goede keuze is geweest. Beleggers in onze fondsen kunnen hiermee tegen aantrekkelijke kosten duurzaam beleggen”.

Serious Money. Taken Seriously.