Deze website maakt gebruik van cookies om de website en het gebruiksgemak te verbeteren. Voor meer informatie klik hier.
Ingang

Solvabiliteit

Bij de betrouwbaarheid van uw bank wilt u geen vraagtekens hebben. Bij Theodoor Gilissen vindt u die zekerheid.

Solvabel, drie keer de norm
Met een groot eigen vermogen en een gezond balanstotaal, hebben wij een zeer goede solvabiliteitspositie. Onze solvabiliteitsratio bedraagt ruim het drievoudige van de vereiste acht procent zoals wettelijk voorgeschreven. Wij hebben geen zakelijk kredietbedrijf en zijn niet actief op het gebied van investment banking. De kredietcrisis heeft daarom nagenoeg geen invloed gehad op onze financiële positie.

Nederlandse roots
Met wortels die teruggaan tot het jaar 1881, zijn wij een solide bank van Nederlandse bodem. Wij opereren als separate juridische entiteit (N.V.) met een eigen, Nederlandse bankvergunning en staan onder toezicht van De Nederlandsche Bank en de Autoriteit Financiële Markten. De Nederlandse wetgeving – zoals onder andere de Wet op het financieel toezicht – is op ons van toepassing. Voor de effecten en gelden die bij ons zijn ondergebracht, gelden dezelfde garanties als bij andere Nederlandse banken. Wij bewaren uw effecten bovendien conform de wettelijk voorgeschreven wijze. Dit wordt jaarlijks door onze externe accountant gecontroleerd.

Sterke moeder
Deze solide basis wordt versterkt door het feit dat wij een honderd procent-dochter van KBL European Private Bankers S.A. (KBL epb) zijn. KBL epb opereert vanuit Luxemburg en omvat een netwerk van zelfstandig opererende private banks in negen Europese landen. De bankgroep heeft een uiterst gezonde financiële structuur.

KBL European Private Bankers

Extra zekerheid
Als extra zekerheid heeft onze moedermaatschappij een 403-verklaring aan ons afgegeven. Dit betekent concreet dat KBL epb instaat voor de verplichting tot terugbetaling van de door u bij ons aangehouden gelden.

Ontdek hoe u kunt bouwen op ons sterke fundament.

Terug naar Kennismaken

Terug naar Private Banking

Terug naar Charitas

Terug naar Depotbank

Terug naar Over ons

Serious Money. Taken Seriously.