Deze website maakt gebruik van cookies om de website en het gebruiksgemak te verbeteren. Voor meer informatie klik hier.
Kunstcollectie - Theodoor Gilissen

Voorgenomen fusie Theodoor Gilissen en Insinger de Beaufort

Amsterdam 12 april 2016 - Met veel genoegen brengen wij u op de hoogte van een nieuwe mijlpaal in ons 135-jarig bestaan. Ons moederbedrijf, KBL European Private Bankers (KBL epb), heeft vandaag bekend gemaakt Insinger de Beaufort over te willen nemen, met het voornemen om deze bank en Theodoor Gilissen Bankiers als gelijken te laten fuseren. Daarmee slaan twee van de oudste private banks van Nederland de handen ineen. Wij verwijzen u naar het persbericht voor meer informatie.

Graag gaan wij hieronder nader in op veelgestelde vragen die wij sinds de bekendmaking van de voorgenomen fusie met Insinger de Beaufort hebben mogen ontvangen.

Veelgestelde vragen en antwoorden:

1. Wat betekent de beoogde fusie voor cliënten van Theodoor Gilissen?
De fusie zal onze huidige dienstverlening aan onze cliënten, zowel op het vlak van beleggen als op het vlak van financiële planning, verder versterken. Dit in de wetenschap dat beide banken vergelijkbaar zijn: private banks op menselijke maat met eenzelfde signatuur en traditie. Wij vullen elkaar goed aan. De fusie gaat zorgen voor bundeling van talenten en specialisten die vanuit één bank beschikbaar komen voor onze cliënten.

Bovendien biedt de fusie nog meer zekerheid voor de toekomst. Het versterkt de gezamenlijke concurrentiepositie en biedt meer ruimte voor investeringen in (digitale) innovaties gericht op het verbeteren van de service aan onze cliënten. Het behoud van de menselijke maat en slagvaardigde dienstverlening staat hierbij voorop.
 
Veel zal in essentie hetzelfde blijven. Aan onze persoonlijke benadering zullen wij niet gaan tornen.

2. Wanneer vindt de fusie plaats?
Wij verwachten dat de fusie in de eerste helft van 2017 plaats zal vinden. Wij blijven een bank (N.V.) met een Nederlandse bankvergunning, een eigen balans, verlies- en winstrekening en management. Er zal een eigen bedrijfsstrategie zijn, in het verlengde van de strategie van moederbedrijf KBL European Private Bankers. Wij blijven onder toezicht van de Nederlandsche Bank staan.

3. Wie is Insinger de Beaufort?
De wortels van Insinger de Beaufort gaan terug tot 1779. Insinger de Beaufort is een toonaangevende speler op het gebied van private banking en wealth management met een beheerd vermogen van circa 10,5 miljard euro. Met meer dan 200 medewerkers bedient Insinger de Beaufort haar cliënten vanuit kantoren in Amsterdam, Den Haag, Eindhoven en Londen. Ons vermogen onder beheer en aantal medewerkers is daarmee vergelijkbaar.

4. Krijgt Theodoor Gilissen na de fusie een nieuwe naam?
Dit onderwerp staat voor de komende tijd op de agenda. Zowel Theodoor Gilissen als Insinger de Beaufort hebben een lange historie en staan voor kwalitatief hoogwaardige en persoonlijke dienstverlening. Bij de uiteindelijke keuze zal hier uiteraard rekening mee worden gehouden.

Serious Money. Taken Seriously.